streda 17. februára 2016

Braided Chocolate recipe

Dnes ráno som vstala a povedala som si, že dnes niečo upečiem. Potom som si uvedomila, že môžem spojiť príjemné s užitočným a tak môže vyjsť nový článok. Keďže minulý a vôbec prvý recept (tu) mal mimoriadny úspech, rozhodla som sa, že vám pripravím ďalší:) No pozor, tento je o niečo zložitejší :)



Budeme potrebovať:
300ml mlieka
8g droždia
cukor
450g hladkej múky (alebo aj viac, podľa potreby)
štipku soli
2 vajíčka
2pl roztopeného masla
a to najhlavnejšie a najlepšie -> nutella ♥
Taktiež budeme potrebovať 2 misky, sitko a samozrejme pekáč :D


1. Teplé mlieko zmiešame v miske s jednou polievkovou lyžicou cukru a s droždím.
Zamiešame a necháme 15 minút v kľude.



    


2)   Do druhej misky dáme múku s cukrom, ktorú preosejeme sitkom.
Pridáme 2 vajíčka, 2 p. lyžičky rozpusteného masla , 70 gramov cukru a štipku soli.
Do misy nalejeme mlieko s kvasom.

3) Cesto miesime po dobu 5-7 minút, až bude mierne elastické (môžeme ho vymiešať aj mixérom). 
Následne ho prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste po dobu 45 minút vykysnúť.

4) Vykysnuté cesto by sa malo zväčšiť takmer o polovicu, no ešte ho premiešame zhruba minútu
na ľahko pomúčenej doske. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnomerné časti.
Cesto vyvaľkáme aby bolo široké a úzke.

5) Zoberieme si kruhovú nádobu (alebo formu) a na každej časti zanecháme kruhový odtlačok.
Na označený kruh rozotrieme (konečne) nutellu ♥
Nutellu dáme iba na 3 časti cesta...Tá 4. časť bude na vrchu, preto tam nie je potrebná žiadna čokoláda...



6) Čokoládové "časti" naukladáme na seba.. Opäť zdôrazňujem - na vrchnú časť nedávame čokoládu. Nutellu dáme iba na tri časti zo štyroch. Tak keď časti naukladáme na seba, kruh zarovnáme - aby bol celistvý.

7) Do stredu kruhu si ľahko položíme pohár (ako na obrázku).
Vezmeme si nožík a začneme rezať od vnútra kruhu až po vonkajšok. 



8) Najlepšie by bolo, ak by sme mali párny počet častí.
Vezmeme dva kúsky a začneme ich splietať (otáčať) do stredu, čiže do vnútornej strany..
Myslím, že spôsobov na "otáčanie" je mnoho a tak si to môžete spraviť po svojom :)




9) Ďalším krokom je potrieť celý náš výtvor ( :D ) bielkom :)


To je všetko! Pečieme na po dobu 15-20 minút pri teplote 180 ° C!
Dobrú chuť! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Musím uznať, chutí do lepšie ako vyzerá :)
A aký je váš obľúbený recept? Máte radi sladké alebo slané?
Nabudúce, dúfam, mi to snáď vyjde s tým sľúbeným zdravým receptom :D
Ak ste už niečo podobné jedli, môžete mi do komentu vložiť váš recept :)

4 komentáre:

  1. Já mám ráda obrácený jablečný koláč, ale tato tvoje dobrota vypadá taky dobře, akorát už jsem s nutelou skončila, takže si nechám zajít chuť!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to moc hezky, akorát to má jednu chybu - kvůli alergii na ořechy nutellu nesmím :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. našťastie to nemusí byť nutella :) môže to byť čokoláda alebo kľudne nejaká iná čokoládová nátierka :) ďakujem

      Odstrániť
  3. Mňam, vypadá to nádherně! Jen jsem asi moc líná si to udělat :D

    Simply Janet

    OdpovedaťOdstrániť